Звернення голови КРДА Євгена Третякова з нагоди Дня Соборності України

На шляху до становлення української державності наш народ неодноразово переживав злети та падіння. Нас намагались розділити, бо знали – в єдності наша сила, могутність та непереможність. День Соборності, який щорічно святкується в Україні 22 січня, символізує прагнення українців бути вільними, їх стремління до ідентифікації серед інших народів. Саме цього дня у 1919 році на площі перед Київською Софією на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цей історичний факт показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному.

Але, на жаль, історія циклічна. Сьогодні Україна знову переживає нелегкі часи, коли серед її народу сіють ворожнечу, намагаються його зламати. Щоб не допустити цього, ми маємо бути сильними та незламними в своїх переконаннях, єдиними в своїх думках та прагненнях. Адже всі ми бажаємо одного й того ж: миру, благополуччя й процвітання в нашій державі.

Для кожного громадянина України настав час усвідомити себе повноцінним господарем держави – вимогливим до влади, втім непасивним у своїх очікуваннях, а діяльним для власного добробуту.

Тож прийміть найкращі привітання з нагоди одного з найвеличніших свят – Дня Соборності України! Нехай кожен громадянин зустріне урочисте свято Соборності з відкритим серцем, з вірою в щасливе майбутнє держави та гідне життя. Зичу усім вам злагоди, сил та натхнення! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртують нас для здійснення високої мети – щасливого і гідного життя, процвітаючої, могутньої, соборної України!

З повагою Є. ТРЕТЯКОВ,

голова райдержадміністрації»