Об’єднання громад – це збільшення бюджетів і можливість самостійно приймати рішення  

На цьому наголосив голова райдержадміністрації Євген Третяков під час проведення зборів адміністративно-господарського активу району, які відбулися 11 січня поточного року.

В умовах децентралізації влади передбачено більшу передачу повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад. Про особливості реформування галузей освіти та охорони здоров’я проінформували начальник відділу освіти райдержадміністрації Антоніна Турова та головний лікар Центральної районної лікарні Олександр Колодяжний.

Освітня політика в рамках проведення реформи децентралізації впроваджується шляхом створення освітніх округів та визначення опорних шкіл. Тож, беручи до уваги схвалену Кабінетом Міністрів України стратегію розвитку освіти, у районі у 2016 році зроблені перші кроки щодо визначення та створення шкільних освітніх округів. Наступним кроком буде початок функціонування шкільного освітнього округу у складі Красноградського багатопрофільного ліцею як опорного закладу та Берестовеньківської ЗОШ І-ІІ ст. і Іванівської ЗОШ І-ІІ ст. як шкіл-філій. В умовах оптимізації мережі навчальних закладів району такий шлях є найбільш оптимальним для отримання якісної освіти дітьми незалежно від місця проживання.

Говорячи про розвиток первинної ланки медицини головний лікар зазначив, що чим сильніша буде об’єднана громада, тим якісніше будуть надаватися медичні послуги.